Жаба

Рејтинг

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Жаба

Зеко, бербер и поранешен војник кој страда од посттрауматско стресно нарушување, го кани својот брат Брацо и нивниот пријател Швабо да го прослават Бајрам.

Оригинален наслов: Zaba
Почеток на филмот: 10.05.2018
Траење на филмот: 78 Минути
Земја / година: BIH, HRV, MKD, SRB, SVN/2017
Жанр: Драма
Глумци: Emir Hadzihafizbegovic, Boro Stjepanovic, Vlasta Velisavljevic
Режија: Elmir Jukic
Дистрибутер: Skopje Film Studio
Возрасна Категорија: (16)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Зеко, бербер и поранешен војник кој страда од посттрауматско стресно нарушување, го кани својот брат Брацо и нивниот пријател Швабо да го прослават Бајрам. Има намера да го искористи празничното расположение за да го убедни братот, коцкар и алкохоличар, да се откаже од лошите навики и да излезе на прав пат. Брацо не сака да слуша и не го сфаќа овој разговор сериозно. Зеко се обидува со жилет на вратот на својот брат да го присили да вети дека ќе се промени. Брацо бесен заминува велејќи му дека не сака повеќе никогаш да го види, додека Швабо му предлага да посети психијатар. Осамен, без братот и неговиот единствен пријател, Зеко решава да се самоубие, но ќе го спречи Муки, млад човек кој продава книги од врата на врата.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.