Викинг

Викинг

Киевска Русија, крај на 10 век. По смртта на својот татко, владетелот на Киевска Русија, младиот принц е осуден на прогонство. Во егзил собира војска со надеж дека ќе го врати повторно Новгород но по пат се соочува со можните византиски сили.

Оригинален наслов: Viking
Почеток на филмот: 20.04.2017
Траење на филмот: 145 Минути
Земја / година: RUS/2016
Жанр: Акција, Драма, Историски
Глумци: Danila Kozlovsky, Svetlana Kočenkova, Maksim Sukhanov, Aleksandra Bortič, Igor Petrenko, Vladimir Jepifantsev, Andrej Smolijakov, Kirill Pletnev
Режија: Andrey Kravchuk
Дистрибутер: Konstantin Film MKD DOOEL Skopje
Возрасна Категорија: (16)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Од времето кога владеел мечот и темните закони на одмазда со крв, кога притисокот од големиот хаос им давал повод на хероите. Од средниот век ни пристигнува приказна која ја има променето Русија засекогаш. Суровите фјордски предели и бескрајната сила на Ледениот океан ја развива самопочитта и желбата кај староседелците да се биде достоен на овој свет. Токму таа страст ги одржувала во живот во овие делови од светот. Така настанале Викинзите.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.