Валеријан и градот на илјада планети

Рејтинг

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Валеријан и градот на илјада планети

Темна сила се заканува на меѓугалаксичкиот град Алфа, дом на различни примероци од илјадници различни планети. Специјалните владини агенти Валеријан и Лаурелин мораат да побрзаат за да го идентификуваат злото и со тоа да го спасат целиот универзум.

Оригинален наслов: Valerian and the City of a Thousand Planets
Почеток на филмот: 27.07.2017
Траење на филмот: 140 Минути
Земја / година: FRA/2017
Жанр: Научна фантастика, Авантура
Глумци: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen
Режија: Luc Besson
Дистрибутер: Blitz Film and Video Distribution
Возрасна Категорија: (12)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D
  • Дигитал 3D

Содржина

Филмот претставува нова авантура на Лук Бесон, режисер на „Професионалец“, „Петтиот елемент“ и „Луси“, филм базиран на стрип од 80-те кој што бил инсипрација на голем број уметници, писатели и филмаџии. Во 28. век, специјалните владини агенти, Валеријан (Ден Дехан) и Лаурелин (Кара Делевињ), го оддржуваат редот во териториите населени со луѓе. По наредба на Министерството за одбрана, двајцата тргнуваат на мисија кон меѓугалаксичкиот град Алфа, метропола која што постојано се проширува и претставува дом на различни видови од целиот универзум обединети со текот на времето со цел да споделуваат знаење, интелигенција и култри меѓусебно. Се појавува Темна сила која што се заканува на постоењето на Градот на илјада планети, и Валериј и Лаурелин мораат да побрзаат за да го идентификуваат злото и со тоа да го спасат целиот универзум.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.