Убиство на светиот елен

Рејтинг

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Убиство на светиот елен

Нов психолошки трилер од режисерот Јоргос Лантимос, мајсторот на црната комедија, со наслов „Убиство на Светиот Елен“, ни ја носи приказната за еден тинејџер кој се обидува да воведе еден брилијантен хирург во своето дисфункционално семејство.

Оригинален наслов: The Killing of a Sacred Deer
Почеток на филмот: 23.11.2017
Траење на филмот: 127 Минути
Земја / година: GBR/2017
Жанр: Драма, Хорор, Мистерија
Глумци: Nicole Kidman, Alicia Silverstone, Colin Farrell
Режија: Yorgos Lanthimos
Дистрибутер: MCF MKD Skopje
Возрасна Категорија: (16)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Нов психолошки трилер од режисерот Јоргос Лантимос, мајсторот на црната комедија, со наслов „Убиство на Светиот Елен“, ни ја носи приказната за еден тинејџер кој се обидува да воведе еден брилијантен хирург во своето дисфункционално семејство. Во главната улога се појавува Колин Фарел, додека неговата сопруга ја глуми оскаровката Никол Кидман. Фарел глуми ценет кардио хирург кој наизглед има совршени сопруга, семејство и живот. Меѓутоа нешто е чудно кај него: најдобар пријател му е тинејџер на кој му купува необично скапи подароци, а помеѓу него и сопругата се чувствува суптилна тензија.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.


Коментари на корисници

miki11, 28.11.2017

Интересен но многу суреален и бизарен филм, дефинитивно не е за сите вкусови. Погледнете ги другите филмови од писателот / режисерот како "Dogtooth" или "The Lobster" и ако не ви се допаѓаат гледајте друг филм во кино.