Филмот на лутите птици

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Филмот на лутите птици

Дознајте зошто птиците се толку лути. Кога еден остров населен од страна на среќни, нелетачки птици е посетена од страна на мистериозни зелени прасиња, сѐ е во рацете на три несакани отпадници - Ред, Чак и Бомб - да дознаат што прасињата сакаат.

Оригинален наслов: Angry Birds
Почеток на филмот: 12.05.2016
Траење на филмот: 97 Минути
Година: 2015
Жанр: Анимиран / цртан
Глумци: Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride
Режија: Fergal Reilly, Clay Kaytis
Дистрибутер: Continental Film doo
Возрасна Категорија: (6)

Достапна технологија

  • Дигитал 3D
  • Дигитал 2D

Содржина

Филмот се одвива на островот на птиците, недопирлив рај населен од птици кои се наивни и невини, кои не знаат ништо за надворешниот свет. Тие се безгрижни и сѐ им оди лесно, со исклучок на неколку. Ред, водичот во филмот, го загубил својот темперамент неколку пати и отишол на суд каде бил осуден за земање курсеви за управување со гневот, предводен од Матилда која исто така порано имала проблеми со гневот, но тоа се претвора како хипи и зен стил. Друга лута птица е Чак, кој се движи брзо и зборува брзо. Бомб, друг главен лик, често експлодира поради неговото нарушување - Наизменично Експлозивно Нарушување. Бомб живее во склад за бомби. Птиците се посетени од прасиња, кои се глупави, но смешни. Птиците и прасињата се спријателуваат и ќе направат заедничка забава, но Ред не им верува на прасињата.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.