Скротување на фуријата, Бољшој, 2017

Скротување на фуријата, Бољшој, 2017

Музика: Димитри Шостакович
Кореографија: Жан Кристоф Мејлот
Недела, 26. ноември 2017год. во 16:00ч
Времетраење: 125 минути

Оригинален наслов: The taming of the shrew (Ballet), Moscow Bolshoi, 2017
Почеток на филмот: 26.11.2017
Траење на филмот: 125 Минути
Земја / година: RUS/2017
Жанр: Балет, Балет
Глумци: Ekaterina Krysanova (Katharina), Vladislav Lantratov (Petruchio), Olga Smirnova (Bianca), Semyon Chudin (Lucentio), Igor Tsvirko (Hortensio), Vyacheslav Lopatin (Gremio), Artemy Belyakov (Baptista), Anna Tikhomirova (the Housekeeper)
Режија: Dmitri Schostakowitsch / Jean-Christophe Maillot
Дистрибутер: Pathe Live
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Баптиста има огромна желба да ја омажи неговата темпераментна ќерка Катарина, која инаку смета дека не постои маж кој ќе одговара на нејзиниот темперамент. Сепак, кога таа ќе го запознае Петручио, кој е со ист темперамент како и Катарина, двете сили на природата потпалуваат неочекувана и експлозивна средба.
Познатиот кореограф Жан Кристоф Мејлот ни ги прикажува интересниот и брз атлетицизам и вирбрантност на танчерите на балетот Бољшој, во оваа комедија која се заснова на делото на Шекспир. Првенците Екатерина Крисанова и Владислав Лантратов се „судираат“, поставуваат предизвици и на крајот се препуштаат еден на друг во оваа прекрасна и восхитувачка продукција која не може да се види на ниту едно друго место освен во Бољшој!

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.