Оревокршачка, Бољшој, 2017

Оревокршачка, Бољшој, 2017

Музика: Пјотр Чајковски
Кореографија: Јуриј Григорович
Недела, 17. декември 2017год. во 16:00ч
Времетраење: 135 минути

Снимено на 21. декември 2014 година

Оригинален наслов: The Nutcracker (Ballet), Moscow Bolshoi, 2017
Почеток на филмот: 17.12.2017
Траење на филмот: 135 Минути
Земја / година: RUS/2017
Жанр: Балет, Балет
Глумци: Denis Rodkin, Anna Nikulina, Andrei Merkuriew, Vitaly Biktimirov
Режија: Pyotr Tchaikovsky / Yuri Grigorovich
Дистрибутер: Pathe Live
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Ноќта спроти Божиќ, како што часовникот отчукува полноќ, дрвената кукла – оревокршачка на Мари оживува и се претвора во принц! На куклата наскоро ќе и’ се придружат и другите играчки кои исто така ќе оживеат а Мари и нејзиниот принц започнуваат една неверојатна и незаборавна авантура!
Како празнична традиција за целото семејство, Оревокршачка суверено владее два часа со сцената на Бољшој, маѓепсувајќи ги гледачите. Заедно со познатата музика на Чајковски и со некои од најпознатите уметници на Бољшој, Оревокршачка и и понатаму останува да биде безвременско богатство кое не смее да се пропушти!

Снимено на 21 декември 2014 година

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.