Ангел на уништувањето, МЕТ, 2017

Ангел на уништувањето, МЕТ, 2017

Композитор: Томас Адес
Диригент: Томас Адес
Сабота, 11. ноември 2017 год. во 18:55ч
Времетраење: 147 минути
МЕТ Премиера

Оригинален наслов: The Exterminating Angel (Opera), NY MET, 2017
Почеток на филмот: 18.11.2017
Траење на филмот: 172 Минути
Земја / година: USA/2017
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Audrey Luna, Amanda Echalaz, Alice Coote, Christine Rice, Iestyn Davies
Режија: Thomas Adès
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Оваа сезона ќе се случи МЕТ премиерата на Ангелот на уништувањето, под диригентската палка на композиторот Томас Адес. Оваа опера од 2016 година, под покровителство од МЕТ и испеана на англиски јазик, е базирана на сценариото напишано од Луиз Буњуел и Луиз Алкориза за познатиот филм на Буњуел од 1962 година. Режисер е либретистот Том Кернс а улогите ги толкуваат Одри Луна како Летиција Мајнар; Аманда Ехалаз како Лусиа де Нобиле; Сели Метјуз како Силвија де Авилја и Софи Беван како Беатриз, инаку и двете со деби на МЕТ; Алиц Кутè како Леонора Палма; Кристине Рајс како Бјанка Делгадо; Иестин Дејвис како Франсиско де Авилја; Џозеф Кајсер како Едмундо Де Нобиле; Фредерик Антоан во неговиот деби настап за МЕТ како Раул Јебенес; Давид Портиљо како Едмундо; Дејвид Адам Мур во неговиот деби настап за МЕТ како пол.Алваро Гомез; Род Гилфри како Алберто Рок; Кевин Бурдет како Сењор Расел; Кристијан Ван Хорн како Хулио; и Џон Томлинсон како д-р.Карлос Конде. Ангелот на уништувањето во копродукција и под покровителство на Кралската оперска куќа, Ковент Гарден, Кралскиот театар од Данска и Фестивалот во Салцбург каде во 2016 година се одржа и првата премиера.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.