Семирамида, МЕТ, 2018

Семирамида, МЕТ, 2018

Композитор: Џоакино Росини
Диригент: Маурицио Бенини
Сабота, 10. март 2018 год. во 18:55ч
Времетраење: 240 минути

Оригинален наслов: Semiramide (Opera), NY MET, 2018
Почеток на филмот: 10.03.2018
Траење на филмот: 230 Минути
Земја / година: USA/2018
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Angela Meade, Elizabeth DeShong, Javier Camarena, Ildar Abdrazakov, Ryan Speedo Green
Режија: Maurizio Benini
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Ангела Меад дебитира на МЕТ во насловна улога во операта на Росини, Семирамида, која последен пат беше изведена на МЕТ пред 25 години. Диригент е Маурицио Бенини а улогите се на Елизабет ДеШонг како командантот на армијата н Асиријците, Арсак, потоа Хавиер Камарена како кралот на Индија, Идрено, заедно со Илдар Абдразаков како принцот Асур и Рајан Спидо Грин во улога на високиот свештеник Орое.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.