Ромео и Јулија, Бољшој, 2018

Ромео и Јулија, Бољшој, 2018

Директен пренос – Нова продукција
Музика: Сергеј Прокофјев
Кореографија: Алексеј Ратмански
Недела, 21. јануари 2018год. во 16:00ч
Времетраење: 150 минути

Оригинален наслов: Romeo and Juliet (Ballet), Moscow Bolshoi, 2017
Почеток на филмот: 21.01.2018
Траење на филмот: 150 Минути
Година: 2017
Жанр: Балет, Балет
Режија: Sergei Prokofiev / Alexei Ratmansky
Дистрибутер: Pathe Live
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Во градот Верона, Ромео и Јулија бескрајно се заљубуваат еден во друг, додека нивните семејства (Капулети и Монтеги) се вплеткуваат во сурово соперништво кое завршува со огромна трагедија...
Алексеј Ратмански, поранешен уметнички театар на Балетот Бољшшој, ја поставува сцената за оваа негова премиерна изведба која претставува најново раскажување на безвременската класика на Шекспир. Неговата брилијантна и детална адаптација проследена со романтичната и драматична музика на Прокофјев, внесуваат нов жар во една од најпознатите приказни за двајца вљубени во историјата на литературата воопшто, како ниту еден други кореограф на класичниот балет денес.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.