Реквием за госпоѓа Ј

Рејтинг

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Реквием за госпоѓа Ј

„Реквием за госпоѓа Ј“ обработува актуелна, универзална тема што произлегува од севкупната материјална и емотивна криза која владее во светот, а најмногу во сиромашните земји.

Оригинален наслов: Rekvijem za gospođu J.
Почеток на филмот: 21.04.2017
Траење на филмот: 93 Минути
Земја / година: SRB/2017
Жанр: Драма
Глумци: Mirjana Karanovic, Jovana Gavrilovic, Danica Nedeljkovic
Режија: Bojan Vuletic
Дистрибутер: Skopje Film Studio
Возрасна Категорија: (12)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

„Реквием за госпоѓа Ј“ обработува актуелна, универзална тема што произлегува од севкупната материјална и емотивна криза која владее во светот, а најмногу во сиромашните земји. Приказната ги следи животите на четири жени кои припаѓаат на различни генерации: мајка, нејзините две ќерки и свекрва. Главниот лик, Госпоѓа Ј, откако останува без работа и пензија, бара начин материјално да го обезбеди своето семејство. Постарата ќерка крие дека е трудна, помладата ќерка влегува во бурен пубертет, а свекрвата само молчи и не комуницира со никој. На еден поинаков начин, преку црн хумор, овој филм се обидува да зборува за сериозни теми од животот во транзиција.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.