Пијавици

Пијавици

Дејствието се одвива во времето е на големата социјално-политичка криза во Србија.

Оригинален наслов: Pijavice
Почеток на филмот: 16.01.2020
Траење на филмот: 90 Минути
Земја / година: SRB/2019
Жанр: Драма
Глумци: Lazar Ristovski, Nikola Đuričko, Iva Mihalić, Marijana Jaković, Toni Mihajlovski
Режија: Dragan Marinković
Дистрибутер: Панк Филм
Возрасна Категорија: (16)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Петар Мириќ е писател кој јавно, преку локалната ТВ станица, ги изнесува своите лични ставови кои се спротивставени со принципите на политичкиот режим на претседателот Милошевиќ. Веќе следниот ден на писателот ќе му пристапи господинот Стјепан Штрок, атипичен претставник на „органите на безбедноста, по што Петар почнува да се сомнева во искреноста дури и на своите најблиски пријатели. Животот во параноја го носи во потрага по вистината и преку низа мистериозни познанства, писателот се сретнува со симболот на кружница впишана во триаголници.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.