Ослободување на Скопје

Ослободување на Скопје

Втора Светска Војна. Низ очите на 11 годишниот Зоран ги гледаме страдањата и хоророт на луѓето кои поминуваат низ војната. Додека неговиот татко е партизан кој се бори против германците, неговата мајка, Лица, започнува љубовна афера со германски офицер.

Оригинален наслов: Ослободување на Скопје
Почеток на филмот: 11.09.2016
Траење на филмот: 113 Минути
Земја / година: MKD/2016
Жанр: Драма, Воен
Глумци: Deniz Abdula, Kire Acevski, Stefan Arsic, Dejan Lilic
Режија: Danilo Serbedzija, Rade Serbedzija
Дистрибутер: Партизанс ДООЕЛ
Возрасна Категорија: (16)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Поминуваат годините, доаѓа денот на ослободувањето на Скопје. Она што останува да се запрашаме е како понатаму? Дали, општеството ќе ја казни Лица за она што го направи, и дали семејството ќе ја постигне некогашната хармонија?

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.