Норма, МЕТ, 2017

Норма, МЕТ, 2017

Композитор: Винченцо Белини
Диригент: Карло Рици
Сабота, 7. октомври 2017 год. во 18:55ч
Времетраење: 184 минути
Нова продукција

Оригинален наслов: Norma (Opera), NY MET, 2017
Почеток на филмот: 07.10.2017
Траење на филмот: 209 Минути
Земја / година: USA/2017
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Sondra Radvanovsky, Joyce DiDonato, Joseph Calleja, Matthew Rose
Режија: Carlo Rizzi
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Сезоната ја отвораме со новата продукција на bel canto трагедијата на Белини, Норма, со Сондра Радвановски во главната улога, која веќе има забележителни настапи за МЕТ во истата улога во 2013 година, како и во Канадската опера, Операта од Сан Франциско, Државната опера на Баварија, Гран Театре Дел Лицеу и Лирската опера од Чикаго — со што таа е еден од светските интерпретатори на овој незаборавен оперски лик. Џојс ДиДонато ја има улогата на колешка и соперничка на Норма, Алдагиза, а тука се и Џозеф Каљеха како Полионе и Метју Роуз како Оровезо. Диригент е Карло Рици а сер Дејвид МекВикар е режисер на новата продукција.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.