Мињони

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Мињони

Мињоните Стјуард, Кевин и Боб се регрутирани од супер-злобничката Скарлет Оверкил и нејзиниот сопруг Херб, кои што коваат заговор за да го освојат светот.

Оригинален наслов: Minions
Почеток на филмот: 09.07.2015
Траење на филмот: 90 Минути
Земја / година: USA/2015
Жанр: Анимиран / цртан
Глумци: Pierre Coffin, Steve Carell, Sandra Bullock, Jon Hamm, Hiroyuki Sanada, Chris Renaud
Режија: Pierre Coffin, Kyle Balda
Дистрибутер: United International Pictures
Возрасна Категорија: (6)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D
  • Дигитал 3D

Содржина

Приказната за Мињоните започнува многу одамна. Започнувајќи како едноклеточен жолт организам, Мињоните еволуирале преку годините, постојано служејќи им на големите злобни господари. Не успевајќи да ги задржат своите господари – од Т-Рекс па до времето на Наполеон, Мињоните се пронаоѓаат во ситуација да не можат да служат никому, па тие запаѓаат во депресија. Но Кевин има план, и заедно со неговите млади бунтовници Стјуард и симпатичниот Боб, тргнуваат во авантура низ светот за да го пронајдат нивниот нов злобен господар. Триото на своето патување се запознава со нивниот потенцијален господар, Скарлет Оверкил (Сандра Булок), првата светски-позната злобница. Тие патуваат од ледениот Антарктик до Њујорк во 1960-та година, завршувајќи до модерниот Лондон, каде што ќе мора да се соочат со најголемиот предизвик: спасување на целиот вид Мињони... од истребување.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.