Пират, Бољшој, 2017

Пират, Бољшој, 2017

Музика: Адолфо Адам
Кореографија: Алексеј Ратмански
Недела, 22. октомври 2017год. во 17:00ч
Времетраење: 215 минути

Оригинален наслов: Le corsaire (Ballet), Moscow Bolshoi, 2017
Почеток на филмот: 22.10.2017
Траење на филмот: 215 Минути
Земја / година: RUS/2017
Жанр: Балет, Балет
Режија: Adolphe Adam / Alexei Ratmansky
Дистрибутер: Pathe Live
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Приказната започнува на еден пазар, каде пиратот Конрад на прв поглед се заљубува во прекрасната Медора, инаку робинка на трговецот со робови Ланкедим. Конрад ја киднапира Медора кога Ланкедим одлучува да ја продаде на пашата.
Балетот е инспириран од истоимената епска поема на Лорд Бајрон, во преработка на Алексеј Ратмански и базирано на несекојдневната класика на овој балет од 19 век. Ова чудо од репертоар е една од најубавите продукции на Бољшој. Во комбинација на восхитувачките остатоци од брод и драматичната сценографија, оваа голема романса содржи доволно танц кој ги вклучува сите членови на балетот и е создадена токму за оние кои сакаат да ги доживеат чудата на театарот.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.