Боеми, МЕТ, 2018

Боеми, МЕТ, 2018

Композитор: Џакомо Пучини
Диригент: Франко Зафирели
Сабота, 24. февруари 2018 год. во 18:30ч
Времетраење: 175 минути

Оригинален наслов: La Bohème (Opera), NY MET, 2018
Почеток на филмот: 24.02.2018
Траење на филмот: 196 Минути
Земја / година: USA/2018
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Sonya Yoncheva, Susanna Phillips, Michael Fabiano, Lucas Meachem, Alexey Lavrov
Режија: Marco Armiliato
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Млада актерска екипа ги има главните улоги во оваа продукција на Боеми, реализирана од Франко Зефирели, инаку опера со најдолг „стаж“ на изведба во историјата на МЕТ. Соња Јончева е во улогата на Мими, заедно со Мајкл Фабиано во улога на страствениот пистател Родолфо. Сузана Филипс повторно ја толкува Музета а Лукас Меашем е во улога на нејзиниот љубовник, сликарот Марчело. Во другите улоги можеме да ги видиме Алексеј Лавров и Метју Роуз како пријателите на Родолфо и Марчело, Шонард и Колине; и Пол Плишка како Беноа и Алсиндоро, во оваа изведба со која диригира Марко Армилјато.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.