Џеки

Рејтинг

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Џеки

По атентатот на претседателот Џон Ф. Кенеди, првата дама Жаклин Кенеди се бори пoкрај болката и траумата да ја поврати својата вера, да ги утеши своите деца и да го дефинира историското наследство на нејзиниот сопруг.

Оригинален наслов: Jackie
Почеток на филмот: 19.01.2017
Траење на филмот: 102 Минути
Земја / година: CHL, USA/2016
Жанр: Драма, Биографски
Глумци: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup, Max Casella
Режија: Pablo Larraín
Дистрибутер: Blitz Film and Video Distribution
Возрасна Категорија: (16)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

„Џеки“ е портрет на еден од најзначајните и трагични моменти во Американската историја, виден прво низ очите на иконската прва дама, а потоа Жаклин Бувие Кенеди (Натали Портман). „Џеки“ не става во нејзиниот свет во деновите кои следат по убиството на нејзиниот сопруг. Позната по своето исклучително достоинство и спокојство, овде гледаме портрет на првата дама кога таа се бори да го воспостави наследството на нејзиниот сопруг и светот на "Камелот", кој таа го создаде и сакаше.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.