Данкерк

Рејтинг

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Данкерк

Новиот филм на режисерот Кристофер Нолан, за војниците од сојузните сили на Белгија, Канада, Велика Британија и Франција, кои се опколени од германската војска за време битката за Франција.

Оригинален наслов: Dunkirk
Почеток на филмот: 20.07.2017
Траење на филмот: 110 Минути
Земја / година: FRA, USA, GBR/2017
Жанр: Драма, Акција
Глумци: Tom Hardy, Cillian Murphy, Sir Kenneth Branagh, James D'Arcy
Режија: Christopher Nolan
Дистрибутер: Blitz Film and Video Distribution
Возрасна Категорија: (12)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Филмот претставува драма од Втората Светска војна и го прати дејството околу британската војска која се повлекува од градот Данкирк во 1940 година. Приказната ги следи војниците од сојузните сили на Белгија, Канада, Велика Британија и Франција, кои се опколени од германската војска за време битката за Франција.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.