Копање

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Копање

Гораст и Ивица се другари од детство кои 16 години не комуницираат. Секој има своја причина зошто не комуницирале толку години но никогаш не ја споделиле меѓу себе.

Оригинален наслов: Копање
Почеток на филмот: 08.03.2018
Траење на филмот: 76 Минути
Земја / година: MKD/2018
Жанр: Арт хаус, Драма
Глумци: Гораст Цветковски, Ивица Димитријевиќ, Акександар Ѓорѓиески
Режија: Ивица Димитријевиќ, Мартин Иванов
Дистрибутер: MI Film
Возрасна Категорија: (12)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Некаде во селска средина живее Гораст. После години поминати во градот Ивица конечно се враќа кај својот стар другар. Ивица, за секој случај со себе го води младиот Алек. Додека евоцираат спомени од детството Гораст му соопштува на Ивица дека го повикал за да копаат дупка во дворот на куќата. Копајќи се открива причината зошто двајцата биле разделени 16 години и какви последици има нивното некогашно пријателство. Копање е филм за минатото и сегашноста, за пријателството и универзалното правило на едно другарство непробојно за оној кои стои од надвор.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.