Волшебната флејта, МЕТ, 2017

Волшебната флејта, МЕТ, 2017

Композитор: Волфганг Амадеус Моцарт
Диригент: Џејмс Ливајн
Сабота, 14. октомври 2017 год. во 18:55ч
Времетраење: 189 минути

Оригинален наслов: Die Zauberflöte (Opera), NY MET, 2017
Почеток на филмот: 14.10.2017
Траење на филмот: 209 Минути
Земја / година: USA/2017
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Golda Schultz, Kathryn Lewek, Charles Castronovo, Markus Werba, Christian Van Horn, René Pape
Режија: James Levine
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Музичкиот директор на МЕТ, емеритус Џејмс Левин е диригент на ремек делото од Моцарт, Волшебната флејта, во продукција на добитникот на наградата „Тони“, Џули Тејмор. Во оваа изведба, Голда Шулц дебитира на МЕТ во улогата на Памина, заедно со Катрин Левек како Кралицата на ноќта, Чарлс Кастроново како принцот Тамино, Маркус Верба како ловецот на птици Папагено, Кристијан Ван Хорн како Спрехер и Ренè Папе како Сарастро. Празничната изведба на Волшебната флејта, инаку скратена верзија испеана на англиски јазик за семејствата кои се заедно по повод Новата година, беше прва изведба емитувана во живо во HD. Ова е првпат во оваа серија да се емитува германска опера со целосно времетраење.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.