Сендрилион, МЕТ, 2018

Сендрилион, МЕТ, 2018

Композитор: Жул Месне
Диригент: Бертранд Дебили
Сабота, 28. април 2018 год. во 18:55ч
Времетраење: 167 минути
МЕТ Премиера

Оригинален наслов: Cendrillon (Opera), NY MET, 2018
Почеток на филмот: 28.04.2018
Траење на филмот: 192 Минути
Земја / година: USA/2018
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Joyce DiDonato, Alice Coote, Stephanie Blythe, Kathleen Kim, Laurent Naouri
Режија: Bertrand de Billy
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Волшебната опера на Масне, Сендрилион, која се базира на приказната за Пепелашка, ќе биде премиерно изведена на МЕТ под диригентската палка на Бертранд де Били и во режија на Лорен Пели кој и претходно работел со МЕТ во поставувањето на La Fille du Régiment на Дониѕети и Манон на Масне. Џојс ДиДонато толкува уште една улога во репертоарот на МЕТ, инаку главна улога за која добива признание на Гран Театре Дел Лицеу, Операта во Санта Фе и Кралската опера, Ковент Гарден. Другите улоги ги толкуваат Алиц Кутè како шармантниот принц, Стефани Блајт како злата маќеа Мадам де ла Халтиер, Кетлин Ким како Фе, и Лорен Наури како Пандолф. Сендрилоион е продукција во соработка со Кралската оперска куќа, Ковент Гарден од Лондон; Гран Театре Дел Лицеу од Барселона; Кралскиот театар де Ла Монè од Брисел и Операта во Лил. Оваа продукција за првпат беше изведена во Операта во Санта Фе.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.