Викај ме со твоето име

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Викај ме со твоето име

„Викај ме со твоето име“, новиот филм на Лука Гвадањино, претставува сензуална и трансцедентна приказна за прва љубов, базиран на прочуениот роман на Андре Акиман.

Оригинален наслов: Call Me By Your Name
Почеток на филмот: 03.03.2018
Траење на филмот: 141 Минути
Земја / година: BRA, FRA, ITA, USA/2018
Жанр: Драма, Романтичен / љубовен
Глумци: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar
Режија: Luca Guadagnino
Дистрибутер: Continental Film doo
Возрасна Категорија: (16)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

17 годишниот Елио (Тимоти Шаламе) го поминува летото доста опуштено со своите родители во едно италијанско село. Возбудата доаѓа во облик на висок, згоден американски помошник на истражувачот Оливер (Арми Хамер) кој доаѓа во земјата да би работел со професорот кој е татко на Елио. Во почетокот, Елио внимателно му посакува добредојде. Иако смислува повеќе причини како би поминувал повеќе време со Оливер, Елио го исмејува како е дете на образовани академици но и за неговиот американски нагласок. Нивните вербални конфликти почнуваат да добиваат еротска нота, за потоа конечно да прераснат во флерт – првиот бакнеж кој е истовремено разигран и секси – и е невозможно да се оделат. Иако крајот на престојот на Оливер во Италија ќе го наруши нивниот однос, ова е за Елио прва љубов и иако нивната афера е многу кратка, она што остана во срцето и мислите на Елио ќе остане таму засекогаш.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.