Борг и Мекенро

Рејтинг

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Борг и Мекенро

Филмот го следи развојот на кариерите на две тениски легенди, Бјорн Борг и Џон Мекенро, и е фокусиран на нивното ривалство што го достигнува максимумот на прочуеното финале на „Вимблдон“ во 1980 година.

Оригинален наслов: Borg McEnroe
Почеток на филмот: 05.10.2017
Траење на филмот: 110 Минути
Земја / година: DNK, FIN, SWE/2017
Жанр: Драма, Спортски филм
Глумци: Shia LaBeouf, Sverrir Gudnason, Stellan Skarsgård, David Bamber
Режија: Janus Metz Pedersen
Дистрибутер: FAME Solutions
Возрасна Категорија: (12)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Филмот го следи развојот на кариерите на две тениски легенди, Бјорн Борг и Џон Мекенро, и е фокусиран на нивното ривалство што го достигнува максимумот на прочуеното финале на „Вимблдон“ во 1980 година. Ривалство на два разчични темпераменти, Борг деснак, сталожен и смирен, додека пак Мекенро левак, фрустриран и своеглав. Публиката го сакаше Борг, Мекинро е негативецот. Мекинро беше огнот, Борг ледот, и таквиот нивен однос стана дефиниција за спортско ривалство. Благодарение на нив, тенисот го доживеа цутот на почетокот на осумдесетите, а нивните мечеви ќе останат запаметени како класици.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.