Балканот не е мртов

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Балканот не е мртов

На почетокот на неговата воена кариера, Мустафа Кемал (Ертан Шабан), подоцна познат како Кемал Ататурк, се вљубува во Елени (Наташа Тапушковиќ), девојка од Монастири.

Оригинален наслов: Balkanot ne e mrtov
Почеток на филмот: 24.10.2013
Траење на филмот: 105 Минути
Жанр: Драма
Глумци: Никола Ристановски, Драгана Костадиновска, Наташа Тапушковиќ
Режија: Александар Поповски
Дистрибутер: Kino oko
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Нејзиниот татко се противи на оваа љубов, а таа го посветува својот живот на чекање на Кемал. По смртта на татка си, Елени е оставена сама да се грижи за својот брат и сестра, Анѓа (Драгана Костадиновска) и Дуко (Никола Ацески). Исто како и свршеникот на Анѓа, Дамјан (Благој Веселинов), Дуко посакува ослободување на Македонија од турците. Родителите на Дамјан, се убиени од Осман (Никола Ристановски), локален турски бег. Барајќи одмазда, Дамјан оди кај Осман, и таму е убиен. Анѓа оди кај Осман, да го бара телото на Дамјан. Тој се вљубува во неа, ја киднапира и ја чува затворена во одаите на харемот...

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.