Јули

Јули

Филмот го следи Карлос Акоста, нагалено викан Јули од својот татко - од неговото детство во Куба до настапување за најпрестижната школа за балет - London Royal Ballet.

Оригинален наслов: Yuli
Почеток на филмот: 28.11.2019
Земја / година: DEU, ESP, GBR/2018
Жанр: Драма, Биографски
Глумци: Carlos Enrique Almirante, Laura De la Uz, Cesar Domínguez, Andrea Doimeadiós, Yerlín Pérez
Режија: Icíar Bollaín
Дистрибутер: MCF MKD Skopje
Возрасна Категорија: (6)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Режисерот Icíar Bollaín ја претставува приказната за кубанскиот танчар Карлос Акоста, легенда во светот на танцот и првиот црн танчер кој настапува во најпознатите балетски улоги. Танчер кој не сакал да танцува.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.