Возек, МЕТ, 2020

Возек, МЕТ, 2020

НОВА ПРОДУКЦИЈА / ЗА ПРВПАТ ВО HD
Композитор: Албан Берг
Диригент: Јаник-Незет Сегуин
11 јануари 2020 година во 18:55ч
Времетраење: 120 минути

Оригинален наслов: Wozzeck (Opera), NY MET, 2020
Почеток на филмот: 11.01.2020
Траење на филмот: 120 Минути
Земја / година: USA/2020
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Peter Mattei, Elza van den Heever, Christopher Ventris, Gerhard Siegel
Режија: Yannick Nézet-Séguin
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Јаник Незет-Сегуин диригира со новата продукција на експресионистичкото ремек дело на Албан Берг, Возек, овозможена од Вилијам Кентриџ. Оваа опера се смета за една од најзначајните опери на дваесеттиот век поради нејзината интензивна емотивна моќ и брилијантна музика. Компонирана е за време, и по, Првата светска војна, и се однесува на темното истражување на еден војник запоседнат од зла на општеството. Кентриџ ја поставува изведбата во една голема мешавина од скали, рампи, отфрлен мебел и остатоци. Неговите театарски анимирани цртежи со јаглен, заедно со другите проектирани цртежи, карти и филмски инсерти, го евоцираат кошмарниот свет на срушени авиони, светла за пребарување, вознемирувачки гас маски и борбени полиња. Петер Матеи ја игра својата деби улога како Возек, заедно со Елза Ван Ден Хеевер како Мари, мајката на неговото дете. Улогите на измачувачите на Возек се на Кристофер Вентрис, како драм-мајор, Герхард Сигел како капетанот и кристијан Ван Хорн како докторото. Ендрју Стејплс го има своето деби на Met толкувајќи ја улогата на Андрес. Кентриџ, кој претходно го има режирано Лулу на Берг и Носот од Шостакович на Met, ја покажа новата продукција на фестивалот во Салцбург во 2017 година каде беше поздравен од критиката. Продукцијата на Кентриџ, всушност, е ко-продукција помеѓу Met, Канадската Опера, Операта на Австралија и фестивалот во Салцбург.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.