Човек од сенка

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Човек од сенка

Филмот ја следи приказната за Дик Чејни - вашингтонскиот бирократ кој стана еден од најмоќните луѓе во светот и потпретседателот на владата Џорџ В. Буш.

Оригинален наслов: Vice
Почеток на филмот: 31.01.2019
Траење на филмот: 132 Минути
Земја / година: USA/2018
Жанр: Биографски, Драма, Комедија
Глумци: Alison Pill, Amy Adams, Steve Carell, Christian Bale, Sam Rockwell
Режија: Adam McKay
Дистрибутер: Blitz Film and Video Distribution
Возрасна Категорија: (16)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Филмот го следи Чејни (Кристијан Бејл) во тек на педесет години, и неговото комплексно патување од руралниот Вајоминг, каде што работел како електричар па се до Вашингтон во кој тој беше де факто претседател на Соединетите Американски Држави. Ова е хумористичен, но исто така мрачен и често вознемирувачки поглед на употребата и злоупотребата на институционалната моќ.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.