Турандот , МЕТ, 2019

Турандот , МЕТ, 2019

Композитор: Џакомо Пучини
Диригент: Јаник Незет-Сегуин
12 октомври 2019 година во 18:55ч
Времетраење: 205 минути

Оригинален наслов: Turandot (Opera), NY MET, 2019
Почеток на филмот: 12.10.2019
Траење на филмот: 205 Минути
Земја / година: USA/2019
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Christine Goerke, Eleonora Buratto, Yusif Eyvazov, James Morris
Режија: Yannick Nézet-Séguin
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Музичкиот режисер на Met, Јаник Незет-Сегуин диригира со познатата продукција на Турандот на Франко Ѕефирели. Главната улога е на Кристине Герке како ледена кинеска принцеза која ги одбива сите мажи. Роберто Ароника пее во улогата на додворувачот Калаф, кој го ризикува животот за нејзината рака и ја пее познатата арија „Nessun dorma“. Елеонора Бурато е робинката Лиу а Џејмс Морис е одамна заборавениот татко на Калаф, Тимур.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.