Тоска, МЕТ, 2020

Тоска, МЕТ, 2020

Композитор: Џакомо Пучини
Диригент: Бертран Де Били
11 април 2020 година во 19:55ч
Времетраење: 200 минути

Оригинален наслов: Tosca (Opera), NY MET, 2020
Почеток на филмот: 11.04.2020
Траење на филмот: 200 Минути
Земја / година: USA/2020
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Anna Netrebko, Brian Jagde, Michael Volle, Patrick Carfizzi
Режија: Bertrand de Billy
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Сер Дејвид МекВикар ни го прикажува оперскиот трилер на Пучини кој повторно се враќа на репертоарот на „Во живо во HD“ по неговото популарно прикажување во 2017 година. Овој пат, сопрано ѕвездата Ана Нетребко е пасионираната дива во насловната улога, заедно со Брајан Џагде во улогата на нејзиниот љубовник, идеалистичкиот сликар Марио Каварадоси. Мајкл Воле е заканувачкиот барон Скарпија, инаку зол шеф на полицијата. Бетран Де Били е диригент со музиката во која се содржани и некои од највпечатливите мелодии на Пучини.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.