САД против Били Холидеј

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

САД против Били Холидеј

Оригинален наслов: The United States vs. Billie Holiday
Почеток на филмот: 29.04.2021
Траење на филмот: 130 Минути
Земја / година: USA/2020
Жанр: Биографски, Драма, Музички
Глумци: Andra Day, Trevante Rhodes, Natasha Lyonne, Garrett Hedlund
Режија: Lee Daniels
Дистрибутер: Blitz Film and Video Distribution
Возрасна Категорија: (16)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Овој филм ја следи Били Холидеј за време на нејзината кариера кога е таргетирана од Федералното биро за наркотици. На чело на оваа операција е црниот агент Џими Флечер со кој Били има бурна врска.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.