ЗАСПАНАТА УБАВИЦА, БОЉШОЈ, 2017

ЗАСПАНАТА УБАВИЦА, БОЉШОЈ, 2017

Директен пренос
Музика: Петар Илич Чајковски
Кореографија: Јуриј Григорович
Недела, 22.јануари 2017год. во 16:00ч
Времетраење: 170 минути

Оригинален наслов: The Sleeping Beauty (Ballet), Moscow Bolshoi, 2017
Почеток на филмот: 22.01.2017
Траење на филмот: 170 Минути
Земја / година: RUS/2017
Жанр: Балет, Пренос во живо
Глумци: The Bolshoi Principals, Soloists and Corps de Ballet
Режија: Music: Peter Tschaikowski; Choreography: Juri Grigorowitsch
Дистрибутер: Pathe Live
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

На својот 16ти роденден, убавата принцеза Аурора ќе добие клетва од страна на злобната Карабоса и таа ќе падне во длабок сон кој ќе трае наредните 100 години. Единственото нешто што може да ја разбуди е бакнежот од страна на вистинска љубов ... Во оваа светла и магична класика, танчерите на Бољшој театарот со своите грациозни движења ќе ве однесат на патување со самовили, млада принцеза и убав принц во едно магичен царство на оваа прекрасна бајка. Московската сцена е украсена со луксузен амбиент и кореографија која им дава живот на ликовите. Овој балет не смеете да го пропуштите.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.