Извонредниот живот на Дејвид Коперфилд

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Извонредниот живот на Дејвид Коперфилд

Препознатливото ремек-дело на Чарлс Дикенс, го бележи животот на Дејвид Коперфилд, и ја сместува приказната во 19-от век.

Оригинален наслов: The Personal History of David Copperfield
Почеток на филмот: 15.10.2020
Земја / година: USA, GBR/2019
Жанр: Драма, Комедија
Глумци: Dev Patel, Tilda Swinton, Ben Whishaw, Hugh Laurie, Peter Capaldi
Режија: Armando Iannucci
Дистрибутер: MCF MKD Skopje
Возрасна Категорија: (6)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Дејствието во филмот го следи Коперфилд и неговото патување низ хаотичниот свет во кој се обидува да си го најде своето место. Од несреќното детство, до откривање на талент за раскажување и пишување, неговото патување е наизглед смешно и трагично, но секогаш полно со боја, живот и хуманост.

Сите времиња за почеток

Cineplexx Skopje City Mall
Утре, Пет
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.