Магичната флејта - SPECIAL ENCORE (2006)

Магичната флејта - SPECIAL ENCORE (2006)

Композитор: Волфганг Амадеус Моцарт
Диригент: Џејмс Левин
7 декември 2019 година во 18:55ч
Времетраење: 102 минути

Оригинален наслов: The Magic Flute, MET Opera, 2006
Почеток на филмот: 07.12.2019
Траење на филмот: 102 Минути
Земја / година: USA/2006
Жанр: Опера
Глумци: Matthew Polenzani, Nathan Gunn, René Pape
Режија: Julie Taymor’s
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Калеидоскопската продукција на Џули Тејмор повторно се враќа во кино салите оваа сезона, како прв encore пренос Во живо во HD на ова друштво. Џејмс Левин диригира со победничкиот состав во кој се вклучени тенорот Метју Поленцани, баритонот Нејтан Ган и басистот Ренè Папè во оваа верзија на класичната приказна на Моцарт изведена на англиски јазик.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.