Неверојатниот Морис

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Неверојатниот Морис

Оригинален наслов: The Amazing Maurice
Почеток на филмот: 19.01.2023
Земја / година: DEU, GBR/2022
Жанр: Анимиран / цртан, Авантура
Режија: Toby Genkel
Дистрибутер: Premium Film
Возрасна Категорија: (6)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Филмот ја раскажува приказната за Морис, голема мачка која зборува и патува од град во град, нудејќи да ги реши нивните ненадејни проблеми со стаорци. Го открива Кит, младо момче кое знае многу добро да свири на флаута, а стаорците маршираат надвор од градот, на олеснување на граѓаните. Морис и парите добиени од благодарнот град одеднаш исчезнуваат и тој се појавува на пристојно растојание да ги преброи парите со Кит и стаорците! Но тоа не се обични стаорци - тие зборуваат и носат облека и сонуваат за рајски остров каде стаорците и луѓето живеат заедно во мир. Се’ оди добро со нивната „стаорска измама“ додека не дојдат до градот Бед Блинц, каде сретнуваат девојка опседната со книги, Малиција, која ги води во авантура да ја решат мистеријата на нејзиниот град...

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.