Такси Блуз

Такси Блуз

Taksi Bluz е романтична комедија. Истовремено е и шармантен и возбудлив „road movie“.

Оригинален наслов: Taksi bluz
Почеток на филмот: 18.04.2019
Траење на филмот: 95 Минути
Земја / година: SRB/2019
Жанр: Комедија
Глумци: Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Djuričko, Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Boris Komnenić, Nikola Pejaković
Режија: Miroslav Stamatov
Дистрибутер: Konstantin Film MKD DOOEL Skopje
Возрасна Категорија: (12)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Главниот јунак на оваа приказна е Марко(42), симпатичен драматург пропалитет кој со години работи како таксист и чии авантури ќе ги следиме во текот на една урнебесна ноќ. Налик нормален ден на работа ќе се претвори во хаос кога во неговиот автомобил влегува момчето Дамир кое побегнало до дом за деца без родители и кој е во потрага по својот татко. Возењето со нив двајца во таксито во текот на една ноќ ќе изнуди луди ситуации со сите различни патници кои во текот на возењето ќе продефилираат.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.