TM

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

TM

ТМ е филм за осаменоста, вербата во невозможното, критика на општеството и политиката како главен кривец за исчезнување на поединецот, за исчезнување на една личност која е цел еден свет.

Оригинален наслов: TM
Почеток на филмот: 08.10.2020
Траење на филмот: 60 Минути
Земја / година: MKD/2019
Жанр: Арт хаус
Глумци: Ивица Димитријевиќ, Наталија Теодосиевa, Гораст Цветковски, Димитрија Доксевски,Александар Ѓорѓиески, Драгана Костадиновска, Срѓан Јаниќиевиќ, Џано Куч
Режија: Ивица Димитријевиќ, Мартин Иванов
Дистрибутер: MI Film
Возрасна Категорија: (16)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Филип е програмер од Радишани кој веќе подолго време живее во стан под кирија во центарот на Скопје. Ивана е негова девојка. Ачко, Димче и Мали се негови другари. Неподносливата леснотија на живеењето во моментот и во ситуацијата која се наоѓа Филип и луѓето кои ги познава , веќе некое време е навистина неподнослива. Обремент од целокупнита состојба во општеството, од политичките превирања, поделби, разноразни притисоци и лицемериe Филип решава да се врати во старата куќа во Радишани и да се тргне на некое време од сè.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.