Заспаната убавица, Бољшој, 2019

Заспаната убавица, Бољшој, 2019

Музика: Петар Илич Чајковски
Кореографија: Јури Григорович
Недела, 10 март 2019 година во 16:00ч
Времетраење: 170 минути

Оригинален наслов: The Sleeping Beauty, Moscow Bolshoi, 2019
Почеток на филмот: 10.03.2019
Траење на филмот: 170 Минути
Земја / година: RUS/2019
Жанр: Балет
Глумци: Olga Smirnova (Princess Aurora), Semyon Chudin (Prince Désiré), Alexei Loparevich (The Evil Fairy Carabosse), Yulia Stepanova (The Lilac Fairy), Vitaly Biktimirov (Catalabutte), Artemy Belyakov (Bluebird), Anastasia Denisova (Princess Florine)
Режија: Pyotr Ilyich Tchaikovsky / Yuri Grigorovich
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Лошата самовила Карабоса ѝ фрла клетва на принцезата Аурора на нејзиниот шеснаесетти роденден, по што таа паѓа во длабок сон кој ќе трае во наредните сто години. Единствено што може да ја разбуди е бакнеж од принц.Како блескава балетска сказна во изведба на Бољшој, Заспаната убавица се карактеризира со плејада од магични ликови, како што се самовили, црвенкапа, мачорот во чизми. Ликот на прекрасната млада принцеза Аурора го толкува Олга Смирнова која „е неверојатен и изворен талент“ (цитат од The Telegraph). Балетска претстава која е вистински пример на класичниот балет. Снимено на 22 јануари 2017 година

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.