Самсон и Далила, МЕТ, 2018

Самсон и Далила, МЕТ, 2018

Композитор: Камил Сен-Саен
Диригент: сер Марк Елдер
20 октомври 2018 година во 18:55ч
Времетраење: 210 минути
Нова продукција

Оригинален наслов: Samson et Dalila (Opera), NY MET, 2018
Почеток на филмот: 20.10.2018
Траење на филмот: 210 Минути
Земја / година: USA/2018
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Roberto Alagna, Elina Garanča, Laurent Naouri, Elchin Azizov, Dmitry Belosselskiy
Режија: Sir Mark Elder
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Главните улоги во библиското епско дело на Сен-Саен, Самсон и Далила, ги толкуваат Елина Гаранча и Роберто Алања; овој пар за последен пат настапувал пред HD публиката во 2010 година, во преносот на Кармен од Бизè. Лорен Нури настапува во улогата на високиот свештеник, заедно со Елчин Азизов како Абимелех, кралот на Филистина, и Дмитриј Белоселскиј како стариот Евреин. Дарко Трешњак, инаку добитник на режисерската награда „Tony“ за остварувањето Водич за љубов и убиство за џентлемени дебитира на Met како режисер на првата нова продукција на опери на Met во 20 години. Диригент е сер Марк Елдер.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.