Прашина

Прашина

"Прашина" раскажува две приказни истовремено и во заднината прави скокови од почетокот на 20 век до американскиот современ културен момент.

Оригинален наслов: Dust
Почеток на филмот: 13.09.2018
Траење на филмот: 127 Минути
Земја / година: MKD/2001
Жанр: Драма, Вестерн, Романтичен / љубовен
Глумци: Џозеф Фајнес, Дејвид Венам, Адриан Лестер, Ен Броше, Розмари Марфи
Режија: Милчо Манчевски
Дистрибутер: Банана Филм
Возрасна Категорија: (16)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

На почетокот на 20 век, на американскиот запад, двајца браќа се вљубуваат во иста жена. Лилит го одбира помладиот Елаја, а Лук заминува за Европа, каде неговите демони го водат во Македонија. Филмот е приказна за љубовта, но и за омразата, која доведува до фатален крај на главните ликови.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.