Портрет на дамата во огнот

Портрет на дамата во огнот

Франција, 1770 година. Сликарката Мариен добива нарачка за свадбен портрет на младата Елоиз. Елоиз треба да стапи во брак против своја воља, а Мариен мора да ја одигра улогата на нејзина најмена придружничка, да ја следи цел ден и да ја наслика во тајност. Мариен го завршува портретот но неможе да ја изневери довербата на Елоиз.

Оригинален наслов: Portrait de la jeune fille en feu
Почеток на филмот: 27.02.2020
Земја / година: FRA/2019
Жанр: Драма, Романтичен / љубовен
Глумци: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami, Valeria Golino
Режија: Céline Sciamma
Дистрибутер: MCF MKD Skopje
Возрасна Категорија: (12)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Франција, 1770 година. Сликарката Мариен добива нарачка за свадбен портрет на младата Елоиз. Елоиз треба да стапи во брак против своја воља, а Мариен мора да ја одигра улогата на нејзина најмена придружничка, да ја следи цел ден и да ја наслика во тајност. Мариен го завршува портретот но неможе да ја изневери довербата на Елоиз.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.