Пинокио

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Пинокио

Филмот „Пинокио“ на режисерот Матеа Гарона се движи во царството кое истовремено е реално и фантастично, во рурална, безвременска Италија која изобилува со земја, море, селско опкружување.

Оригинален наслов: Pinocchio
Почеток на филмот: 08.10.2020
Траење на филмот: 88 Минути
Земја / година: FRA, ITA, GBR/2019
Жанр: Фантазија
Глумци: Roberto Benigni, Federico Ielapi, Rocco Papaleo, Massimo Ceccherini
Режија: Matteo Garrone
Дистрибутер: MCF MKD Skopje
Возрасна Категорија: (6)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Верната адаптација на познатата приказна за дрвената кукла која успеала да оживее благодарение на сиромашниот, осамен столар Џепето. Како и секое дете, Пинокио е љубопитен, а за светот во кој живее учи од своите обиди и грешки. Поседувајќи вродена детска храброст, Пинокио станува тоа што требал да биде– вистинско момче.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.