Оревокршачка, Бољшој, 2018

Оревокршачка, Бољшој, 2018

Музика: Петар Илич Чајковски
Кореографија: Јури Григорович
Недела, 23 декември 2018 година во 16:00ч
Времетраење: 140 минути

Оригинален наслов: The Nutcracker, Moscow Bolshoi, 2018
Почеток на филмот: 23.12.2018
Траење на филмот: 140 Минути
Земја / година: RUS/2018
Жанр: Балет
Глумци: The Bolshoi Principals, Soloists and Corps de Ballet
Режија: Pyotr Ilyich Tchaikovsky / Yuri Grigorovich
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Вечерта спроти Божиќ, куклата на Марија, оревокршачка, магично се претвора во принц, по што започнува нивната прекрасна авантура. Ова класично празнично дело се враќа на сцената на Бољшој - пренос во живо на една безвременска приказна. Оревокршачка е претстава за сите возрасти и ја води публиката на патување во свет на магија, заедно со снегулки кои танцуваат и кукли кои оживуваат, и сето тоа надополнето со прекрасната музика на Чајковски.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.