Независни

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Независни

Во 1970-та, напреварувањето за Мис на светот се одржало во Лондон, а домаќин на настанот е познатиот американски комедијант, Боб Хоуп.

Оригинален наслов: Misbehaviour
Почеток на филмот: 22.10.2020
Земја / година: GBR/2020
Жанр: Драма
Глумци: Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley, Rhys Ifans, Greg Kinnear
Режија: Philippa Lowthorpe
Дистрибутер: MCF MKD Skopje
Возрасна Категорија: (12)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Во тоа време, натпреварувањето за Мис на светот било едно од најгледаните натпреварувања - со над 100 милиони гледачи. Тврдејќи дека натпреварувањето ги понижува жените, новооснованото Женско движење за ослободување, стекнува слава преку ноќ со нивното упаѓање на натпреварот и нарушување на преносот во живо. Кога преносот продолжил, настанал немир при прогласување на победничките. Победничката не била фаворитот од Шведска, туку Мис Гренада, првата црна жена која станала Мис на светот. За неколку часа, публиката била сведок на протерувањето на патријархот од сцена и менување на идеалите за убавина на западниот свет.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.