Манон , МЕТ, 2019

Манон , МЕТ, 2019

Композитор: Жил Маснè
Диригент: Маурицио Бенини
26 октомври 2019 година во 18:55ч
Времетраење: 255 минути

Оригинален наслов: Manon (Opera), NY MET, 2019
Почеток на филмот: 26.10.2019
Траење на филмот: 255 Минути
Земја / година: USA/2019
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Lisette Oropesa, Michael Fabiano, Carlo Bosi, Kwangchul Youn
Режија: Maurizio Benini
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Приказната на Манон – од невино девојче од село до позната куртизана и до беден затвореник – е една од најтрагичните приказни во литературата и музиката. Лизет Оропеза ја толкува улогата на неодоливата Манон, трагичната убавица која копнее за поубави нешта во животот – прикажано во новата продукција на Лорен Пелѝ. Мајкл Фабијано е зашеметениот Шевалиè Де Гру чија очајна љубов кон Манон ќе биде причина за неуспехот. Маурицио Бенини диригира со сензуалната музика на Маснè.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.