Божји човек

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Божји човек

Оригинален наслов: Man of God
Почеток на филмот: 09.12.2021
Земја / година: GRE/2021
Жанр: Драма, Биографски
Глумци: Aris Servetalis, Mickey Rourke, Alexander Petrov, Tonia Sotiropoulou, Christos Loulis, Manos Gavras, Giannis Stankoglou, Babis Hawk Konstantinou
Режија: Yelena Popovic
Дистрибутер: MCF MKD Skopje
Возрасна Категорија: (6)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Животот на Светиот Нектариј Егински е проследен од постојан прогон. Свештеник од обичниот народ, со понизност која иритирала одредени свештенички кругови, и преданост која дополнително ги буди нивните сомнежи и клевети. Лишен од црквата и прогонет од својата парохија во Египет, Нектариј се препуштил на својата вера во Бога да биде негова одбрана. За разлика од своите „надредени“ – епископи и патријарси кои биле маѓепсани од земските искушенија и моќи – Нектариј се грижел за сиромашните, ги учел селаните да читаат и пишуваат, ги инспирирал младите да стапат во свештенство, пишувал книги и ја зацврстувал верата кај народот.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.