Мадам Батерфлај , МЕТ, 2019

Мадам Батерфлај , МЕТ, 2019

Композитор: Џакомо Пучини
Диригент: Пјер Џорџо Моранди
9 ноември 2019 година во 18:55ч
Времетраење: 210 минути

Оригинален наслов: Madama Butterfly (Opera), NY MET, 2019
Почеток на филмот: 09.11.2019
Траење на филмот: 210 Минути
Земја / година: USA/2019
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Hui He, Elizabeth DeShong, Bruce Sledge, Paulo Szot
Режија: Pier Giorgio Morandi
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Хуи Хе ја толкува улогата на Чо-Чо-Сан, посветена гејша која дава сè за американскиот морнарски офицер Пинкертон, испеано од Андреа Карè. Елизабет ДеШонг е нејзината верна придружничка Сузуки додека Пласидо Доминог додава уште една улога во својот впечатлив репертоар, пеејќи го Шарплес за првпат. Пјер Џорџо Моранди диригира со прекрасната и атмосферична продукција на Ентони Мингела.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.