Електричниот живот на Луј Вејн

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Електричниот живот на Луј Вејн

Оригинален наслов: The Electrical Life of Louis Wain
Почеток на филмот: 20.01.2022
Траење на филмот: 111 Минути
Земја / година: GBR/2020
Жанр: Драма, Биографски
Глумци: Benedict Cumberbatch, Claire Foy, Andrea Riseborough, Toby Jones, Stacy Martin
Режија: Will Sharpe
Дистрибутер: Blitz Film and Video Distribution
Возрасна Категорија: (12)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Англискиот артист Луи Веин се прославува кон крајот на 19-от век со неговите надреалистчни слики од мачки кои се навидум индикација за неговата опаѓачка ментална состојба.

Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.