Вистината

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Вистината

Фабиен е остарена француска филмска ѕвезда, која иако повремено губи сеќавање, останува достојна за почит и на која и понатаму може да се смета.

Оригинален наслов: La vérité
Почеток на филмот: 15.10.2020
Земја / година: FRA/2019
Жанр: Драма
Глумци: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Clémentine Grenier, Manon Clavel
Режија: Hirokazo Koreeda
Дистрибутер: MCF MKD Skopje
Возрасна Категорија: (6)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

По објавувањето на мемоарите на Фабиен, нејзината ќерка Лумие доаѓа од Њујорк во Париз, за да прослават. Помеѓу мајката и ќерката доаѓа до интелегентни и духовити разговори, по кои Лумие го доведува до прашање славното минато на мајка ѝ и верзијата која мајка ѝ ја раскажува. Напнатоста во нивниот однос - која повлекува паралела со најновата улога на Фабиен во една научно-фантастична драма - постепено попушта, со што се отвара пат за помирување.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.