Травијата, МЕТ, 2018

Травијата, МЕТ, 2018

Композитор: Џузепе Верди
Диригент: Јаник-Незет Сегуин
15 декември 2018 година во 18:55ч
Времетраење: 215 минути
Нова Продукција

Оригинален наслов: La Traviata (Opera), NY MET, 2018
Почеток на филмот: 15.12.2018
Траење на филмот: 215 Минути
Земја / година: USA/2018
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Diana Damrau, Juan Diego Flórez, Quinn Kelsey
Режија: Yannick Nézet-Séguin
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Музичкиот режисер на Met, Јаник Незет-Сегуин, диригира со безвременската трагедија на Верди, Травијата. Во режија на Мајкл Мејер, оваа нова продукција се одвива во опкружување од осумнаесеттиот век кое се менува со годишните времиња. Дијана Дамрау е проколнатата хероина Виолета, заедно со Хуан Диего Флорез во улога на нејзиниот љубовник Алфредо, и Квин Келси во улога на заштитничкиот татко на Алфредо, Жорж Жермон

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.